Nasterea

Momentul intalnirii, atat de asteptat timp de 9 luni

cezariana fara durere

Discuta cu medicul despre optiunile tale

Nastere vaginala sau cezariana?

Fie ca nasteti natural sau prin operatie cezariana, toate formele de nastere sunt firesti. Esti un supererou, indiferent de modul in care copilul iese din corpul tau.

Dar termenul „nastere naturala” a fost folosit istoric pentru a descrie nasterea fara un suport tip anestezie. Totusi, lucrurile s-au schimbat, iar suportul oferit de anumite substante este menit sa usureze lucrurile. La polul opus, cezariana este fara durere, dar cu o recuperare lenta si dificila. 

Primele semne ale nasterii

Monitorizare fetala continua

Nastere
vaginala

Nastere prin cezariana

Alege ce e mai bine pentru tine si bebelusul tau

Nasterea va priveste doar pe voi

Daca credeti ca nasterea fara medicamente pare imposibila, exista multe motive pentru care unele femei aleg sa o faca.

Medicatia pentru durere poate afecta travaliul, cum ar fi accelerarea sau incetinirea acestuia. Poate avea si efecte asupra mamei, cum ar fi scaderea tensiunii arteriale sau provocarea senzatiei de greata.

Alte femei aleg o nastere „naturala”, deoarece vor mai mult control asupra procesului de travaliu, inclusiv gestionarea durerii. Sau pot simti ca renuntarea la medicamente ii va ajuta sa se simta mai aproape de experienta de nastere si sa-si aminteasca mai clar.

Amniocenteza prezinta diverse riscuri, inclusiv:

  • Scurgerea lichidului amniotic. Rareori, lichidul amniotic se scurge prin vagin dupa amniocenteza. Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor, cantitatea de lichid pierduta este mica si se opreste in decurs de o saptamana, iar sarcina va continua probabil in mod normal.
  • Avort. Amniocenteza din al doilea trimestru prezinta un risc usor de avort spontan – aproximativ 0,1 la 0,3 la suta. Cercetarile sugereaza ca riscul pierderii sarcinii este mai mare pentru amniocenteza efectuata inainte de 15 saptamani de sarcina.
  • Ranirea din cauza acului. In timpul amniocentezei, bebelusul ar putea pozitiona un brat sau un picior in calea acului. Cu toate acestea, leziunile grave cu acul sunt rare.
  • Sensibilizarea Rh. Rareori, amniocenteza ar putea determina celulele sanguine ale bebelusului sa patrunda in sangele mamei. Daca aveti sange Rh negativ si nu ati dezvoltat anticorpi impotriva sangelui Rh pozitiv, vi se va administra o injectie cu un produs sanguin numit imunoglobulina Rh dupa amniocenteza. Acest lucru va va impiedica corpul sa produca anticorpi Rh care pot traversa placenta si pot afecta globulele rosii ale bebelusului. Un test de sange poate detecta daca ati inceput sa produceti anticorpi.
    Infectie. Foarte rar, amniocenteza poate declansa o infectie uterina.
  • Transmiterea infectiei. Daca aveti o infectie – cum ar fi hepatita C, toxoplasmoza sau HIV / SIDA – infectia poate fi transferata copilului dumneavoastra in timpul amniocentezei.
    Amniocenteza este de obicei o optiune atunci cand rezultatele testelor ar putea avea un impact semnificativ asupra gestionarii sarcinii. In cele din urma, decizia de a apela la amniocenteza depinde de pacienti. 

Medicul curant va va ajuta sa intelegeti rezultatele amniocentezei.

Pentru amniocenteza genetica, rezultatele testelor pot exclude sau diagnostica in mod fiabil diferite afectiuni genetice, cum ar fi sindromul Down. Cu toate acestea, amniocenteza nu poate identifica toate afectiunile genetice si defectele congenitale.

Daca amniocenteza indica faptul ca bebelusul dumneavoastra are o afectiune cromozomiala sau genetica care nu poate fi tratata, s-ar putea sa va confruntati cu decizii dificile, cum ar fi daca veti continua sarcina. 

Pentru amniocenteza maturitatii pulmonare fetale, rezultatele testelor pot indica in mod fiabil maturitatea pulmonara a unui copil. Daca trebuie sa nasteti copilul devreme, aceste informatii va pot oferi siguranta ca bebelusul este pregatit pentru nastere.

A venit si marea intalnire

Monitorizarea nasterii in sistem privat

Optiuni de nastere in spitale private de renume, asistenta medicala de top, echipe cu experienta, alaturi de care am facut fericite sute de familii. 

Solicita o programare