Confirmare sarcina

Momentul tau de bucurie si de emotie

confirmare sarcina

Testul de sarcina si investigatiile din cabinetul medical

Cum se confirma corect o sarcina

Pentru majoritatea femeilor, primul semn al sarcinii este o menstruatie intarziata. Este imperativ sa faceti un test de sarcina cat mai curand posibil! Cu cat confirmati mai devreme sarcina, cu atat mai repede puteti lua masuri pentru a va ingriji in mod corespunzator si pentru a asigura sanatatea bebelusului.

Ecografia este cel mai bun mod de a determina daca exista o sarcina, daca ea este in evolutie si daca este pozitionata corect, in uter. Aceasta este elocventa dupa saptamana 6 de sarcina, deci la 6 saptamani de la ultima menstruatie, 4 de la ovulatie, implicit conceptie. 

Detectare sarcina
Ecografie transvaginala 100%
Monitorizare sarcina
Ecografii si investigatii 100%
Screening fetal
Ecografii morfofetale, teste de screening si de diagnostic pentru anomalii fetale 99%

Ecografie transvaginala

Ecografie morfologie fetala

Amniocenteza

Biopsie de vilozitati coriale

Bebelusul tau depinde de tine

Metode de confirmare a unei sarcini

Multe teste de sarcina la domiciliu sustin ca au o acuratete ridicata inca din prima zi a unei menstruatii intarziate. Cu toate acestea, este posibil sa obtineti rezultate mai precise daca asteptati pana dupa ziua in care ar fi trebuit sa inceapa menstruatia.

De ce sa astepti? La scurt timp dupa ce un ovul fertilizat se ataseaza de mucoasa uterina (implantare), placenta se formeaza si produce hormonul gonadotropina corionica umana (HCG). Acest hormon patrunde in fluxul sanguin si in urina.

La inceputul sarcinii, concentratia de HCG creste rapid – dublandu-se la fiecare doua pana la trei zile. Cu cat luati mai devreme testul de sarcina la domiciliu, cu atat ar putea fi mai greu pentru test sa detecteze HCG.

Un test de sarcina in sange este de obicei un test de sange cantitativ, care arata cat de mult este prezenta gonadotropina corionica umana (hCG) in sange. Acesta este tipul de test de sarcina la care se refera majoritatea oamenilor atunci cand vorbesc despre teste de sange pentru sarcina. Pentru a va testa sangele pentru hCG, o simpla proba de sange este prelevata de pe una din vene, de obicei in brat.

HCG este un hormon secretat in timpul sarcinii si detectabil incepand cu o saptamana pana la doua saptamani (sau mai mult) dupa conceptie, in functie de test. Rezultatele se vor baza pe masuratori ale acestui hormon in urina sau sange. Ambele tipuri de teste sunt foarte fiabile, producand o precizie de aproximativ 99%, atunci cand sunt utilizate corect.

Prima ecografie fetala se face de obicei in primul trimestru, pentru a confirma sarcina si pentru a estima varsta. Exista doua tipuri principale de examene cu ultrasunete fetale: ecografia transvaginala si ecografia abdominala. 

O noua viata incepe cu grija ta de parinte

Confirmarea sarcinii este o necesitate

Dupa un test de urina pozitiv, o analiza de sange beta HCG si o ecografie de confirmare a sarcinii sunt esentiale pentru a stii cu siguranta ca avem o sarcina in evolutie, pozitionata corect. 

Solicita o programare