Monitorizare sarcina

Pas cu pas, cu grija si atentie catre nastere

monitorizare sarcina bucuresti

Cand trebuie sa mergi la medic

Investigatii si ecografii necesare

Monitorizare sarcina permite depistarea timpurie a problemelor de sanatate care ar putea aparea in timpul sarcinii si tratamentul acestora, crescand astfel sansele unei sarcini normale si nasterea unui copil sanatos.
Informatiile de mai jos se refera la examinarile recomandate in timpul sarcinii pentru femeile care nu au factori de risc. Dupa caz, sunt posibile modificari in cadrul monitorizarii si al sferei examinarilor recomandate. Monitorizarea femeilor cu o sarcina cu risc crescut va fi efectuata dupa un alt plan.

Confirmarea sarcinii

Ecografie morfo-fetala

Teste de screening

Analize si investigatii

Bebelusul tau depinde de tine

Monitorizarea corecta a sarcinii

Ultrasunetele sunt un tip de tehnologie imagistica care utilizeaza unde sonore pentru a crea imagini. In timpul sarcinii, un transductor (sau bagheta) este plasat in vagin sau deasupra burtii. 

La inceputul sarcinii, ultrasunetele sunt utilizate pentru a confirma bataile inimii fetale si localizarea sarcinii.  

In timpul sarcinii, medicul ginecolog recomanda o serie de investigatii pentru a evalua starea de sanatate a fatului si evolutia sarcinii. Una dintre aceste investigatii este ecografia, care ofera informatii extrem de valoroase, in special cand este asociata cu efectuarea altor teste. Ecografia obstetricala poate fi repetata de mai multe ori in timpul sarcinii, in functie de evolutia acesteia.

In ultimii ani, ecografia a inceput sa fie folosita din ce in ce mai des ca metoda de diagnostic, fiind considerata o metoda neinvaziva pentru organismul uman. Prin biometria fetala masuram anumite parti fetale si le comparam dimensiunile cu datele din anumite tabele, conform varstei gestationale. Astfel putem determina daca un fat creste normal sau are anumite probleme.

Ecografia de morfolofie fetala este o ecografie detaliata, care priveste corpul bebelusului si observa pozitia placentei, a cordonului ombilical, a lichidului amniotic din jurul bebelusului, a uterului si a colului uterin. 

Specialistul va masura bebelusul si va utiliza aceste masuratori pentru a confirma data preconizata a nasterii.

Medicul specialist va verifica, de asemenea, daca bebelusul dumneavoastra prezinta anomalii in cresterea sau dezvoltarea lui, inclusiv la nivelul unor organe precum inima, coloana vertebrala, stomac, rinichi si membre. Este important sa stim ca, desi multe anomalii sunt remarcate prin aceasta scanare, nu este valabil pentru toate. 

Pentru aceste ecografii speciale, avem perioade bine determinate. 

Fiecare luna poate aduce dupa sine o serie de analize de sange ce trebuie facute pentru a te asigura ca sarcina evolueaza normal. Discutam despre analize de baza, dar si despre teste speciale, cum ar fi Dublu si Triplu Test, si chiar testele de screening fetal, in etapa in care avem o suspiciune de anomalie fetala. 

ecografie sarcina bucuresti

Intreaba medicul despre calendarul de sarcina

Monitorizarea sarcinii este o necesitate

Odata confirmata sarcina, calendarul de analize si investigatii este unul complex, adaptat necesitatilor fiecarei gravide si specificitatii fiecarei sarcini. 

Solicita o programare